Як не переїсти в новорічну ніч

В першу чергу хочу запропонувати замість традиційного новорічного столу Зробити фуршет.  1. В першу чергу хочу запропонувати замість традиційного новорічного столу Зробити фуршет. Так ви...

Основи протизапальної дієти

Запалення-це захисна реакція нашого організму від різних інфекцій, травм і деяких захворювань. Запалення-це захисна реакція нашого організму від різних інфекцій, травм і деяких захворювань. Як...

Непереносимість глютену, не пов’язана з целіакією

Про існування захворювання CD (coeliac disease-целіакія), пов’язаного з непереносимістю складного білка-глютену, знають багато Про існування захворювання CD (coeliac disease – целіакія), пов’язаного з непереносимістю складного...

Фруктоза: приховані небезпеки

Фруктоза-це простий цукор, який міститься в меді та фруктах. В даний час основними фруктозосодержащими продуктами для населення є підсолоджені сиропом напої, кондитерські вироби, в яких...

Відновлювальна йога та розтяжка: що краще, як засіб поліпшення здоров’я та якості життя для людей з метаболічним синдромом?

Якість життя людини характеризується можливістю бути рухливим, виконувати повсякденні і побутові справи без почуття болю і дискомфорту. Хочемо проаналізувати, як йога і розтяжка впливають на...

Фармакотерапія ожиріння

ВООЗ прогнозує, що до 2025 р.половина населення планети матиме надлишкову вагу. Ожиріння є одним з головних факторів ризику цукрового діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань, патології...

Користь вітаміну C

Вітаміни є важливими поживними речовинами, які необхідні для різних біохімічних і фізіологічних процесів в організмі. Добре відомо, що вітаміни не можуть бути синтезовані в організмі...

У яких продуктах міститься клітковина

Збалансований раціон-запорука здоров’я і нормального функціонування організму. Правильне харчування допомагає запобігти розвитку різних захворювань, схуднути, придбати привабливість і молодість. До складу продуктів входять вітамінно-мінеральний комплекс...

Сода харчова: користь чи шкода?

Харчова сода (або гідрокарбонат натрію) є у кожної господині. Її використовують в приготуванні їжі, для очищення поверхонь від забруднень і навіть в лікувально-оздоровчих цілях –...

Кокосове масло для їжі

Кокосове масло відноситься до рослинних олій, хоча має тверду мазеобразную структуру. Застосовується в кулінарії, косметології та медицині. Як правильно вибрати кокосове масло для їжі і...

Чим поганий глютен?

“Чому глютен поганий?”- це питання задають всі, хто замислюється про здорове і правильне харчування. На упаковці багатьох продуктів можна побачити напис “без глютену”, і їх...

Користь чи шкода ГМО-продуктів

ГМО-три букви, яких так бояться багато. Здається, що якщо з’їси хоч шматочок продукту з генетично модифікованими організмами, настануть незворотні наслідки. Але чи так небезпечні ГМО...