В першу чергу хочу запропонувати замість традиційного новорічного столу Зробити фуршет.
1. В першу чергу хочу запропонувати замість традиційного новорічного столу Зробити фуршет. Так ви зможете уникнути рясного застілля і більше часу приділити спілкуванню. Традиційними стравами для фуршету стануть канапе, а також салат-коктейлі.
2. Використовуйте низькокалорійні продукти для новорічного столу. Прикладами таких продуктів можуть бути креветки, морські гребінці, перепелині яйця, помідори черрі, огірки, всілякі салати і багато інших продуктів.
3. Ідеальний варіант закусок-це канапе на шпажках. Мініатюрний розмір таких закусок гарантовано вбереже вас від переїдання. Основа для канапе-шматочки підсушеного цільнозернового пшеничного або житнього хліба або овочі. В якості базових продуктів підійдуть морські гребінці, креветки та інші морепродукти, розсільний сир, шматочки курячого філе або індички. Для прикраси використовуйте салатні листи, часточки лимона або грейпфрута.
4. Окрасою новорічного столу можуть стати салат-коктейлі. Спосіб приготування салатів і інгредієнти не змінюються; відмітна особливість тільки в способі подачі страви – в спеціальних фужерах на високій ніжці або конічних склянках. Використання салат-коктейлів це ще один спосіб не переїдати. Прикладом може бути коктейль-салат на основі креветок з помідорами черрі, авокадо та салатом романно.
5. Замість традиційних заправок для салатів на основі майонезу або сметани використовуйте рослинні олії, такі як оливкова олія або олія виноградних кісточок, які підійдуть практично до будь-якої страви, а також цитрусові олії. Крім того для приготування соусів можна використовувати сік лимона, лайма і шматочки імбиру.
6. Як гарячого блюда використовуйте, наприклад нежирні сорти птиці, цесарку або перепілку, а в якості гарніру замість традиційної смаженої картоплі, яка моментально засвоюється організмом і підвищує рівень цукру в крові можна використовувати невелику кількість крупи, такий як кіноа або амарант.
І нарешті, найкращим десертом будуть фрукти. Тільки не розкладені на великій тарілці банани, апельсини і мандарини. Використовуйте акуратні конічні келихи з нарізаними фруктами, наприклад часточки мандаринів, грейпфрутів, м’якоть фейхоа і зерна граната.