Це може здатися жартом, але ні. Дієту розробив американець Роджер Кордер-професор експериментальної терапії в науково-дослідному інституті Вільяма Гарвея в Лондоні. Кордер стверджує, що всі справжні цінителі хорошого вина живуть довше і відчувають себе при цьому щасливішими…

Винна дієта

Це може здатися жартом, але ні. Така дієта дійсно існує. Розробив її американець Роджер Кордер-професор експериментальної терапії в науково-дослідному інституті Вільяма Гарвея в Лондоні.

Кордер стверджує, що вино – “напій богів, героїв і закоханих”, а також, що всі справжні цінителі хорошого вина живуть довше і відчувають себе при цьому щасливішими. Професор багато років вивчав корисні властивості вина, розробивши, в результаті, винну дієту.

Сухе червоне вино містить антиоксиданти та флавоноїди, а також речовину під назвою “проціанідини”. І якщо перші два відомі тим, що сприяють уповільненню старіння організму, то з останнім справи йдуть набагато цікавіше.

Роджер Кордер спеціалізувався на серцево-судинних патологіях, особливу увагу приділяючи ендотелію – внутрішній оболонці судин. Багато в чому саме від стану ендотелію і залежить поява гіпертонії, стенокардії, інсультів та інфарктів. Так ось, ті самі проціанідіни містяться в кісточках винограду, і в вино потрапляють не інакше як під час бродіння, а ось в соках їх практично немає.       

Крім виноградних кісточок, проціанідіни можна знайти в:

  • шоколад;
  • какао;
  • яблуко;
  • журавлина;
  • граната;

і ще кількох фруктах, горіхах і спеціях. Всі їх професор рекомендує включати в щоденний раціон.

Винна дієта

Повертаючись до вина, найбільшу концентрацію процианидинов Кордер виявив у винах сорту Мальбек. На підтвердження тому він навів приклад, що в регіонах, де його виробляють населення в середньому здоровіше, люди живуть довше.

Правила дієти

Дієта складається не тільки з вина, але з інших джерел процианидинов. Обов’язковим є щоденне вживання як мінімум одного яблука. Також варто включати: 40-50 м свіжих або заморожених ягід журавлини, 50 м малини, 100 м ожини, 40 м волоських горіхів, 2-3 м кориці. Денна норма фруктів повинна в цілому становити не менше 600 г.для жінок і 900 г. для чоловіків. І зрозуміло, келих хорошого червоного вина.

Вино повинно обов’язково бути високої якості. В іншому випадку, ви принесете організму не користь, а шкоду.

Винна дієта

В ході дієти суворо забороняється вживати сіль і цукор. Теж стосується і будь-яких цукровмісних продуктів, консервів, копченостей, газованих напоїв і джанк-фуду. Останній прийом їжі організовується не пізніше 19.30. Ще один важливий момент, що відрізняє винну дієту від багатьох інших: на весь час дієти необхідно відмовитися від фізичних вправ і по можливості відмовитися від водіння автомобіля.  

Страви заправляйте оливковою, лляною або олією волоського горіха. Вони багаті Омега – 3 жирними кислота, незамінними для здоров’я судин.

Іншим важливим пунктом доктор назвав вживання риби. Рибні страви повинні бути присутніми в меню не рідше 3-х разів на тиждень і, всупереч порадам сомельє, супроводжуватися келихом червоного сухого. Рибу можна і навіть потрібно вибирати більш жирних сортів, а ось м’ясо і птицю навпаки – пісні.

Якщо ви хочете схуднути за допомогою цієї дієти, то відмовтеся повністю від перекусів. Вся денна калорійність повинна рівномірно розподілятися між трьома основними прийомами їжі, не перевищуючи ліміт в 1400-2000 ккал в залежності від маси тіла. У разі ж, якщо ваша мета-смачний і здоровий раціон, то можете вибирати на перекус з перерахованого:

  • помідор;
  • болгарський перець;
  • морква;
  • селера;
  • йогурт або кефір без цукру;
  • несолодкі фрукти;
  • мюслі без цукру;
  • сир середньої жирності;
  • какао на рослинному молоці без цукру.

Пити, звичайно ж, потрібно не тільки вино. Чай і кава без цукру можуть продовжувати бути частиною вашого дня. Не забувайте і про воду.

Зразкове меню на 2 дні може виглядати наступним чином:

 

 

Зразкове меню на два дні

Сніданок

● Мюслі (без цукру) з молоком і журавлиною

●       Яблуко

●       Кава

Сніданок

● Геркулес з будь-якими ягодами

● Натуральний йогурт (120 г) з 1 ст. л. насіння соняшнику

● Журавлинний сік або морс

Обід

● Салат з сочевиці, шпинату та фети

● Натуральний йогурт

● Апельсин або інші цитрусові

Обід

● Салат з моркви та петрушки з гранатовим соусом

● Пісна баранина з гречкою і смаженою цибулею

●       Ківі

Вечеря

● Лосось з гарніром з молодого вареної картоплі в шкірці і з зеленою квасолею

● Чай з журавлиною або іншими ягодами

Вечеря

● Креветки з коричневим рисом і брокколі або китайською капустою

● Сир з корицею

● Чай з ягодами

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post ТОП 3 найпоширеніших міфи в харчуванні
Next post Вітамін C