Довгоочікувана відпустка для всіх нас стає справжнім святом, можливістю побачити нові країни, міста, вивчити культуру місцевих жителів,…

Відпустка. Стати гурманом здорового харчування

Довгоочікувана відпустка для всіх нас стає справжнім святом, можливістю побачити нові країни, міста, вивчити культуру місцевих жителів, подружитися з цікавими людьми і звичайно отримати масу вражень.

Однак питання здорового харчування залишається наріжним каменем для тих, хто збирається в подорож.

Як сприймати довгоочікувану відпустку? Відпочинок від “дієти”, випробування сили волі або все ж можливість не тільки відпочити, а й розширити гастрономічний горизонт нашого здорового харчування? Думаю останній варіант спеціально для нас.

Здорове харчування у відпустці Це не нудний набір страв, звуження раціону, боротьба з голодом, відсутність задоволення і не обмеження вашої свободи, а можливість пробувати нові продукти, тонко відчувати смак свіжих фруктів і овочів і урізноманітнити звичний раціон. Різноманітність в харчуванні це найважливіший принцип Здоров’я. Так з продуктами ми отримуємо всі необхідні макро – і мікроелементи для організму. Таким чином, відпустка це чудова можливістю не тільки відпочити, але і стати справжнім гурманом здорового харчування, до того ж це ще й шанс створити правильні здорові звички.

Отже, як же правильно харчуватися у відпустці?

Я неодноразово писав, що ми повинні розширювати межі нашого харчування. Пріоритети звичайно краще віддавати тим продуктам, в яких ми відчуваємо дефіцит, наприклад різноманітним овочам. Навіть помідорів величезна безліч: це червоні або жовті черрі, бичаче серце і навіть екзотичні темні помідори Кумато з Галапагоських островів. А яке розмаїття свіжої запашної зелені? Мало того, що вона доповнить і прикрасить будь-який салат, так ще благотворно впливає на обмінні процеси в організмі, наприклад звичний кріп або петрушка, а також кінза, рукола, базилік, розмарин і т. д.

Проводячи відпустку, скажімо в Італії можна відвідати місто Парма і спробувати «Королівський пармезан» зі знаком якості продукту, який виробляється тільки в одній місцевості або моцарелу з регіону Кампанія. ДО РЕЧІ італійський салат з моцарели, помідорів і листя базиліка, подібний розфарбуванні національного прапора відмінно підійде в якості перекусу після насичених екскурсій.

Звичайно, ми обмежуємо жири тваринного походження, але це не означає, що ми їх виключаємо з харчування.

Також перебуваючи в чужій країні, обов’язково варто спробувати місцеві свіжі нерафіновані рослинні олії, наприклад кунжутне, ідеально поєднується зі стравами східної кухні, масло виноградних кісточок або масло з насіння маку, традиційний продукт жителів Нармандії. Це масло не тільки відрізняється відмінним смаком, але ще і багато альфа-ліноленової кислотою, яка є незамінною для нашого організму.

Однак, від сосисок в тісті з хімічними підсилювачами смаку, гамбургерів збагачених трансжирами і незліченних рафінованих солодощів краще відмовитися.

Якщо ви плануєте відпочинок на морських курортах, обов’язково пробуйте свіжу рибу і різні морепродукти, які при вас можуть і приготувати.

Однак для тих, хто віддає перевагу стравам з курки на обід, рекомендую спробувати запечену курячу грудку з домашнім соусом песто.

Замовляти здорові страви в ресторанах не представляється чимось важким. У меню завжди є овочеві салати, свіжа риба і морепродукти, а також фрукти на десерт. Навіть в готелях типу» все включено ” ми знаходимо чимало корисних і здорових страв.

Крім того, різноманіття свіжих продуктів можна знайти на місцевих ринках, подорожуючи по яких подарують незабутні враження і наблизять вас до національної культури місцевих жителів.

Таким чином, подорож не стає перешкодою вашому раціону, а навпаки доповнить його свіжими смаками. Звичайно, формування звички харчуватися правильно, натуральними продуктами-справа не легка, проте здійсненне і дуже цікаве. Така звичка не тільки зберігає здоров’я, але і відправляє нас в захоплюючу гастрономічну подорож.

До речі, не варто переборщувати з алкоголем у відпустці, але що стосується одного-двох келихів національного сухого вина – чому б і ні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Як правильно вибрати м’ясо?
Next post ТОП – 10 продуктів для здорового харчування