Дуже часто люди неправильно харчуються на робочому місці. Не вистачає часу, немає поруч їдальні – і багато інших факторів, що впливають на харчові звички і здатних подарувати проблеми з травленням. Але правильно харчуватися на роботі набагато легше, ніж здається.

Секрети правильного харчування на роботі

Дуже часто люди неправильно харчуються на робочому місці. Не вистачає часу, немає поруч їдальні, доступні тільки печива – і багато інших факторів, що впливають на харчові звички протягом дня. Їжа набігу в закусочних відбирає багато здоров’я і може подарувати проблеми з травленням. Але правильно харчуватися на роботі набагато легше, ніж здається.

Правильне харчування на роботі: що слід виключити

На робочому місці так складно втриматися від спокус. Що ж заважає вести здоровий життя і відчувати себе прекрасно в офісі?

  • Багато кави і чаю протягом робочого дня, а також енергетики. Пам’ятайте, що нормою є споживання менше 300 мг кофеїну.
  • Великі періоди між прийомами їжі. Може привести до хвороб шлунково-кишкового тракту.
  • Закуски, пиріжки, фаст-фуд. Харчування всухом’ятку шкідливою їжею, багатою вуглеводами і жирами, може привести до розвитку цукрового діабету, утворення зайвої ваги.
  • Велика кількість солодкої їжі, щоб побороти стрес або підгодувати мозок. Отримати більше енергії краще за рахунок збалансованої їжі протягом всього дня.
  • Постійне перебування в офісі, малорухливий спосіб життя. Організм не отримує достатню кількість сонячного світла.
  • Секрети правильного харчування на роботі

    Яким має бути правильне харчування на роботі, щоб схуднути

    Ці поради допоможуть вам виглядати чудово і схуднути.

  • Дробове харчування. Харчуватися потрібно 4-5 разів на день: сніданок, ланч, обід, вечеря. Бажано включати ще й прийом їжі між обідом і вечерею. В такому випадку вечеря повинна бути легким. Проміжок між головними прийомами їжі повинен становити приблизно 5 годин.
  • Розділіть денний раціон правильно.
  • Дієтологи радять:

  • Сніданок-20-25% продуктів за день.
  • Ніколи не пропускайте сніданок перед робочим днем. Найкращий час для сніданку-до 9 ранку. Якщо ви не встигаєте, краще візьміть сніданок з собою на роботу.

  • Обід-40-45%. Це самий щільний прийом їжі за день. Для головної страви підійдуть нежирне м’ясо, риба, яйця, овочі, крупи, бобові.
  • Запам’ятайте, чим пізніше ви їсте, тим легше їжа.

  • Вечеря-20-25%. Привчайте себе вечеряти не пізніше 20.00, за 4 години до сну. Вечеря повинна бути легкою. Тому намагайтеся не голодувати на роботі.
  • Два перекуси по 10%.
  • І не забувайте пити воду протягом дня! Майже в кожному офісі є кулер.

    Правильне харчування: готові обіди на роботі

    Готові обіди заощадять не тільки гроші, але і здоров’я.

    Часто люди на роботі розігрівають їжу в мікрохвильовці. Можна приготувати і холодні страви: салат з курячою грудкою або тунцем, рулети з лаваша з сиром або куркою, суп-пюре.

    Візьміть з собою свіжі овочі, вони стануть в нагоді на перекус або в кінці дня, коли так хочеться з’їсти щось свіже і легке.

    Секрети правильного харчування на роботі

    Але не у всіх фірмах є кухні і навіть мікрохвильовка. Тоді доводиться харчуватися в їдальні, кафе або закусочній. Якщо ви не можете дозволити собі бізнес-ланч в кафе кожен день, тоді спробуйте харчуватися повноцінно хоча 1 раз в тиждень.

    У бістро теж можна вибрати корисні страви: салати, суші, овочі.

    Уникайте щільні обіди з жирним м’ясом і картоплею, залитим соусом.

    Перекус при правильному харчуванні на роботі

    Після 12 години дня багато хто відчуває занепад сил, який хочеться заповнити за рахунок швидкого перекусу – солодкого, солоного, хрусткого. Шоколадки, батончики, солоний арахіс, піца з ларька, салати з майонезом – і ще багато різної їжі, що веде до ожиріння і проблемами зі здоров’ям, від якої необхідно відмовитися.

    Тримайте на випадок раптового нападу голоду в шухлядці робочого столу: батончики-мюслі (дивіться за цукром), сухофрукти, Фруктові чіпси (яблучні), горіхи, хлібці. Ці перекуси поживні за рахунок вмісту клітковини. Добре бадьорить стакан зеленого або трав’яного чаю.

    Для здорових перекусів підійдуть фрукти, овочі, кисломолочні продукти. Наприклад, лаваш з салатом і сиром, стакан томатного соку, банан, жменю мигдалю.

    Яким має бути харчування при сидячій роботі

    Для тих, хто цілий день не покидає своє робоче місце, краще чітко планувати раціон харчування і стежити за калорійністю прийомів їжі. Інакше зайва вага буде відкладатися в самих невідповідних місцях.

    Для чоловіків середні показники – 2100-2300 ккал в день, для жінок-1800 ккал. Ці цифри підходять для людей з малорухливим способом життя і розумовій праці.

    Максимально потрібно скоротити вживання жирних страв-ковбас, сосисок, жирного м’яса, швидких вуглеводів – хліба, булочок, кондитерських виробів. Зменшити розміри порцій.

    При сидячій роботі:

  • Потреба в білках підвищується. Підійде молочний білок з сиру, сиру, йогурту.
  • Жири потрібно скоротити. Замість тваринного жиру додайте більше молочних продуктів і рослинних: лляне і оливкове масло, авокадо, насіння, горіхи.
  • Прибрати прості вуглеводи: цукор, варення, джеми, випічка, морозиво, цукерки.
  • Додати продукти, що розщеплюють жири в організмі: сир, сир, курку, риба жирних видів, жито, бобові.
  • Включити продукти для мозку: авокадо, оливкова олія, яйця, горіхи, паростки пшениці, арахісове масло.
  • Додати в раціон більше овочів і фруктів, особливо зеленого кольору (овочі та зелень).
  • Додати клітковину. При сидячому способі життя виникають проблеми з травленням і як наслідок запори. Врятують офісних працівників: цільнозернові крупи, висівки і хліб з висівок, насіння льону. Цільнозернові продукти набагато корисніше, так як містять більше корисних речовин і клітковину.
  • Додати фізичну активність на роботі: сходи, ходіння по екскаватору, розминка.
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Previous post Користь свіжого огірка для організму людини
    Next post Як позбутися від печіння в роті після гострої їжі