Дуже часто люди неправильно харчуються на робочому місці. Не вистачає часу, немає поруч їдальні – і багато інших факторів, що впливають на харчові звички і здатних подарувати проблеми з травленням. Але правильно харчуватися на роботі набагато легше, ніж здається.
Дуже часто люди неправильно харчуються на робочому місці. Не вистачає часу, немає поруч їдальні, доступні тільки печива – і багато інших факторів, що впливають на харчові звички протягом дня. Їжа набігу в закусочних відбирає багато здоров’я і може подарувати проблеми з травленням. Але правильно харчуватися на роботі набагато легше, ніж здається.
Правильне харчування на роботі: що слід виключити
На робочому місці так складно втриматися від спокус. Що ж заважає вести здоровий життя і відчувати себе прекрасно в офісі?
Яким має бути правильне харчування на роботі, щоб схуднути
Ці поради допоможуть вам виглядати чудово і схуднути.
Дієтологи радять:
Ніколи не пропускайте сніданок перед робочим днем. Найкращий час для сніданку-до 9 ранку. Якщо ви не встигаєте, краще візьміть сніданок з собою на роботу.
Запам’ятайте, чим пізніше ви їсте, тим легше їжа.
І не забувайте пити воду протягом дня! Майже в кожному офісі є кулер.
Правильне харчування: готові обіди на роботі
Готові обіди заощадять не тільки гроші, але і здоров’я.
Часто люди на роботі розігрівають їжу в мікрохвильовці. Можна приготувати і холодні страви: салат з курячою грудкою або тунцем, рулети з лаваша з сиром або куркою, суп-пюре.
Візьміть з собою свіжі овочі, вони стануть в нагоді на перекус або в кінці дня, коли так хочеться з’їсти щось свіже і легке.
Але не у всіх фірмах є кухні і навіть мікрохвильовка. Тоді доводиться харчуватися в їдальні, кафе або закусочній. Якщо ви не можете дозволити собі бізнес-ланч в кафе кожен день, тоді спробуйте харчуватися повноцінно хоча 1 раз в тиждень.
У бістро теж можна вибрати корисні страви: салати, суші, овочі.
Уникайте щільні обіди з жирним м’ясом і картоплею, залитим соусом.
Перекус при правильному харчуванні на роботі
Після 12 години дня багато хто відчуває занепад сил, який хочеться заповнити за рахунок швидкого перекусу – солодкого, солоного, хрусткого. Шоколадки, батончики, солоний арахіс, піца з ларька, салати з майонезом – і ще багато різної їжі, що веде до ожиріння і проблемами зі здоров’ям, від якої необхідно відмовитися.
Тримайте на випадок раптового нападу голоду в шухлядці робочого столу: батончики-мюслі (дивіться за цукром), сухофрукти, Фруктові чіпси (яблучні), горіхи, хлібці. Ці перекуси поживні за рахунок вмісту клітковини. Добре бадьорить стакан зеленого або трав’яного чаю.
Для здорових перекусів підійдуть фрукти, овочі, кисломолочні продукти. Наприклад, лаваш з салатом і сиром, стакан томатного соку, банан, жменю мигдалю.
Яким має бути харчування при сидячій роботі
Для тих, хто цілий день не покидає своє робоче місце, краще чітко планувати раціон харчування і стежити за калорійністю прийомів їжі. Інакше зайва вага буде відкладатися в самих невідповідних місцях.
Для чоловіків середні показники – 2100-2300 ккал в день, для жінок-1800 ккал. Ці цифри підходять для людей з малорухливим способом життя і розумовій праці.
Максимально потрібно скоротити вживання жирних страв-ковбас, сосисок, жирного м’яса, швидких вуглеводів – хліба, булочок, кондитерських виробів. Зменшити розміри порцій.
При сидячій роботі: