Медики заявили, що деякі продукти допомагають впоратися з головним болем.
Американські вчені провели експеримент, який довів це. Для цього добровольці збільшили в своєму меню кількість жирних кислот омега-3. При цьому обмежили себе в продуктах з великим вмістом жирних кислот омега-6.
З’ясувалося, що в учасників експерименту знизилася кількість нападів мігрені.
Дієтологи кажуть, що джерела необхідних кислот містяться в рибі, волоських горіхах, а також в насінні льону і Чіа. Рекомендується пити риб’ячий жир, оскільки він теж багатий потрібною речовиною.
Лікарі додали, що серед риби варто виділити деякі види. Як з’ясувалося, корисні жирні кислоти є в скумбрії, лососі, форелі.
Однак для того, щоб відчути необхідний ефект, лікарі радять вибирати перераховані продукти до двох-трьох разів на тиждень.
Відповідні висновки були опубліковані в Eat This, Not That!