Програма харчування спеціально розроблялася для здоров’я головного мозку і зниження ризику розвитку деменції. Розглянемо продукти …

MIND. Харчування для мозку

Програма харчування спеціально розроблялася для здоров’я головного мозку і зниження ризику розвитку деменції.

Розглянемо продукти для щоденного вживання, які покращують функції головного мозку. Отже:

1.      Свіжі ягоди. Полуниця, чорниця, лохина, ожина.

2.      Горіхи, вимочені у воді.

3.      Жирну рибу з великим вмістом омега – 3 жирних кислот, таку як форель, кижуч, палтус, тунець.

4.      Зелені листові овочі

5.      Цільнозернові крупи, такі як гречка, бурий червоний, дикий рис, кіноа.

Антиоксиданти, і вітамін Е, що містяться маслах, горіхах, рибі корисні для функціонування мозку, захищають його від окисного стресу.

Крім того, жирні кислоти групи омега-3, які ми отримуємо з жирною рибою також беруть участь в профілактиці порушень когнітивних функцій.

Таким чином, антиоксидантна та протизапальна дія перерахованих продуктів може уповільнити втрату функцій мозку, які можуть виникати з віком.

Наступні групи продуктів небажані для вживання:

1.      Продукти містять транс-жири, такі як маргарин, сирні, Сирні «продукти», кондитерський крем.

2.      Рафіновані крупи, особливо пшеницю. Це продукти з білого борошна, такі як печива, хліб, випічка.

3.      Цукор, як в чистому вигляді, так і продукти, що містять велику кількість сахарози (кондитерські вироби).

Численні дослідження показують, що споживання транс-жирів і цукру пов’язані з багатьма захворюваннями, такими як цукровий діабет, ішемічна хвороба серця і погіршують роботу головного мозку.

Таким чином якщо ви шукайте спосіб харчування для поліпшення функціонування головного мозку неоціненну роль в цьому зіграє план харчування MIND.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Чисте харчування
Next post Користь і шкода круп