Програма харчування спеціально розроблялася для здоров’я головного мозку і зниження ризику розвитку деменції. Розглянемо продукти …
Програма харчування спеціально розроблялася для здоров’я головного мозку і зниження ризику розвитку деменції.
Розглянемо продукти для щоденного вживання, які покращують функції головного мозку. Отже:
1. Свіжі ягоди. Полуниця, чорниця, лохина, ожина.
2. Горіхи, вимочені у воді.
3. Жирну рибу з великим вмістом омега – 3 жирних кислот, таку як форель, кижуч, палтус, тунець.
4. Зелені листові овочі
5. Цільнозернові крупи, такі як гречка, бурий червоний, дикий рис, кіноа.
Антиоксиданти, і вітамін Е, що містяться маслах, горіхах, рибі корисні для функціонування мозку, захищають його від окисного стресу.
Крім того, жирні кислоти групи омега-3, які ми отримуємо з жирною рибою також беруть участь в профілактиці порушень когнітивних функцій.
Таким чином, антиоксидантна та протизапальна дія перерахованих продуктів може уповільнити втрату функцій мозку, які можуть виникати з віком.
Наступні групи продуктів небажані для вживання:
1. Продукти містять транс-жири, такі як маргарин, сирні, Сирні «продукти», кондитерський крем.
2. Рафіновані крупи, особливо пшеницю. Це продукти з білого борошна, такі як печива, хліб, випічка.
3. Цукор, як в чистому вигляді, так і продукти, що містять велику кількість сахарози (кондитерські вироби).
Численні дослідження показують, що споживання транс-жирів і цукру пов’язані з багатьма захворюваннями, такими як цукровий діабет, ішемічна хвороба серця і погіршують роботу головного мозку.
Таким чином якщо ви шукайте спосіб харчування для поліпшення функціонування головного мозку неоціненну роль в цьому зіграє план харчування MIND.