Дієтологи радять включити гранат в раціон.
Особливо корисний плід в осінній період, коли людина потребує вітамінів. Як показали дослідження, гранатовий сік вкрай корисний при онкології. Сюди відноситься профілактика раку простати, молочної залози. Важливий гранат і для серця.
Цей продукт зміцнює стінки судин, розріджує кров.
“Гранат-дуже корисна ягода. Багата вітамінами (А, В1, В2, В3, В5, В6, Е, з), мікроелементами (калієм, залізом, селеном, марганцем та іншими)», – цитує ендокринолога Анастасію Тараско РИА «Новости».
Також варто додати, що гранат допомагає у відновленні м’язів, тому його часто рекомендують спортсменам.
Кісточки цієї ягоди теж корисні. Дієтологи рекомендують їх при запорах. Масло з кісточок відмінно позначається на стані шкіри.
Спеціаліст зазначила, що плід робить позитивний вплив навіть на настрій людини.