Вітаміни є важливими поживними речовинами, які необхідні для різних біохімічних і фізіологічних процесів в організмі. Добре відомо, що вітаміни не можуть бути синтезовані в організмі і, отже, їх додавання в раціон харчування має важливе значення.

Користь вітаміну C

Вітаміни є важливими поживними речовинами, які необхідні для різних біохімічних і фізіологічних процесів в організмі. Добре відомо, що вітаміни не можуть бути синтезовані в організмі і, отже, їх додавання в раціон харчування має важливе значення. Вітаміни діляться на 2 групи: водорозчинні (вітаміни групи B, Вітамін C) і жиророзчинні вітаміни (A, D, E, K).

Вітамін C є водорозчинним вітаміном, який ми можемо отримати з харчуванням або у вигляді харчових добавок.

Наш організм щодня вимагає Вітамін C для нормальних фізіологічних функцій:

– Вітамін C є сильним антиоксидантом

– Вітамін C зменшує ризик серцево-судинних захворювань, знижуючи «поганий» холестерин ЛПНЩ і тригліцериди в крові.

– Було виявлено, що вітамін C знижує артеріальний тиск.

– Продукти та добавки, багаті вітаміном C, знижують рівень сечової кислоти в крові, тим самим знижуючи ризик подагри.

– Вітамін C покращує засвоєння заліза, запобігаючи тим самим ризики розвитку анемії.

  • Підвищує імунітет, допомагаючи більш ефективно функціонувати лейкоцитам, зміцнюючи захисну систему шкіри і сприяючи більш швидкому загоєнню ран.
  • Він необхідний для розвитку і підтримки сполучної тканини, відіграє важливу роль у формуванні кісток, загоєнні ран і підтримці здоров’я ясен.
  • Вітамін C сприяє перетворення амінокислоти триптофану в серотонін.

Виходячи з вищесказаного, вживання продуктів, багатих вітаміном C, є важливим кроком на шляху до хорошого здоров’я та профілактики захворювань.

Наводимо список популярних продуктів, багатих вітаміном з:

  • Плоди шипшини забезпечують 426 мг вітаміну C на 100 грам.
  • Жовті перці містять 183 мг на 100 грам.
  • Чорна смородина містить 181 мг вітаміну C на 100 грам.
  • У чебрецю міститься більше вітаміну C, ніж у більшості кулінарних трав близько 160 мг на 100 грам.
  • Шпинат містить 130 мг вітаміну C на 100 грам.
  • Капуста Кале містить 120 мг вітаміну C на 100 грам.
  • Ківі містять 93 мг вітаміну C на 100 грам.
  • Брокколі містить 89 мг вітаміну C на 100 грам.
  • Брюссельська капуста містить 85 мг вітаміну C на 100 грам.
  • Лимони містять 77 мг вітаміну C на 100 г.
  • Апельсини містять 53 мг вітаміну C на 100 грам. Інші цитрусові, такі як грейпфрут, мандарини та лайми, також є хорошими джерелами цього вітаміну.

Додаючи продукти викладені в списку в свій раціон харчування ваші потреби будуть покриті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Дієта з підвищеним вмістом жирів-зміна парадигми або черговий модний тренд?
Next post Фармакотерапія ожиріння