А чи корисно їсти…?
Мода на здоровий спосіб життя поступово входить в наше повсякденне життя. Вже звичним для багатьох з нас стало відвідування фітнес клубів, СПА салонів і звичайно …

Користь і шкода круп

А чи корисно їсти…?

Мода на здоровий спосіб життя поступово входить в наше повсякденне життя. Вже звичним для багатьох з нас стало відвідування фітнес клубів, СПА салонів і звичайно «правильне харчування».

Однак коли мова заходить про правильне харчування, ми часто задаємо собі питання, а що значить правильне? Що можна їсти, а що не можна, Які продукти варто купувати в магазинах, а які краще залишити на прилавках. Особливо гостро постають питання про вуглеводи, про їх користь і шкоду. Давайте розберемося в деяких питаннях і популярних міфах про продукти містять вуглеводи.

 

 

Міфи про користь і шкоду круп

Крупи дуже корисні, так як саме вони є основними постачальниками складних вуглеводів і як наслідок важливим джерелом енергії. Однак справжня користь чи шкода круп залежить від того, чи піддається вона виробничій обробці (рафінізації) і як довго засвоюється нашим організмом.

Користь і шкода крупМіфи про пшеницю. Багато хто вважає, що пшенична крупа шкідлива, а чи так це насправді? До найменш корисним відноситься тільки оброблена пшениця (манка, вироби з пшеничного борошна вищого сорту), так як з неї видалені всі оболонки, які є незамінним джерелом клітковини і багатьох вітамінів. Однак завжди є альтернатива-це спельта.

Користь і шкода крупШкода і користь борошна. Борошно являє собою перемелені зернові культури. Біле борошно вищого сорту найменш корисна, так як вуглеводи, що містяться в ній, швидко перетворюються в моносахариди, різко підвищують рівень цукру в крові, що призводить до дисбалансу в біоенергетиці. До продуктів з такого борошна відносяться звичний нам білий хліб і борошняні вироби. Борошно з спельти, а також пшеничне або житнє борошно грубого помелу стане відмінною заміною на кухні для сім’ї, наступної принципам здорового харчування.

Користь і шкода крупЯкий рис корисний? Існує безліч різновидів рису: басматі, Арборіо, Жасмин і багато інших. Але головна відмінність це наявність оболонок. Так білий шліфований рис отримують шляхом видалення оболонок, що призводить до втрати частини корисних властивостей. Краще вибирати лущений рис, який отримують тільки шляхом видалення лушпиння. Так він зберігає всі корисні властивості. До такого рису відноситься червоний, чорний і коричневий. Крім того, що даний рис буде довго засвоюватися організмом, що дуже корисно, так ще оболонки служать джерелом вітамінів групи В, вітаміну E, безлічі мікроелементів, а також пігментів, які зміцнюють наш імунітет.

Таким чином, перевагу краще віддавати круп мінімального ступеня виробничій обробці і піддавати найменшому термічному впливу, для збереження всіх корисних властивостей продукту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post MIND. Харчування для мозку
Next post Здоров’я офісних співробітників