Гіпотонія, як вважають багато хто, не так небезпечна, як гіпертонія. Які проблеми можуть бути при зниженому тиску? Насправді таке порушення-це сигнал, що організм функціонує не нормально, недоотримуючи кисень і поживні речовини.

Фрукти, що підвищують тиск

Гіпотонія, як вважають багато хто, не так небезпечна, як гіпертонія. Які проблеми можуть бути при зниженому тиску? Насправді таке порушення-це сигнал, що організм функціонує не нормально, недоотримуючи кисень і поживні речовини. Це також може свідчити про крихкість кровоносних судин, втрату ними еластичності. Гіпотонія проявляється у вигляді запаморочення і іноді втрати свідомості, дзвону у вухах, стомлюваності, втоми, нудоти, порушення концентрації уваги. З такими симптомами потрібно обов’язково і якомога швидше звертатися до лікаря.

Фрукти, що підвищують тиск

При діагностуванні гіпотонії доктор призначає медикаментозне лікування, яке можна доповнити «народними» засобами, підвищуючи ефективність. Найлегший спосіб-ввести в раціон продукти, які підвищують тиск, зокрема, фрукти. Деякі з них не тільки задовольнять потребу в солодкому, але і допоможуть позбутися (або хоча б мінімізувати) наслідки гіпотонії.

Які фрукти підвищують тиск?

В меню гіпотоніків повинні входити фрукти червоного, жовтого, оранжевого і зеленого кольорів.

Фрукти, що підвищують тиск

Лимон

Якщо ви не любите його в натуральному вигляді, додайте скибочку в чай. Цей продукт не тільки допоможе тиску піднятися, але і зробить благотворний вплив на серце і кровоносні судини, підживить клітини вітаміном С.

Виноград

Влітку рекомендується їсти якомога більше винограду. Він відмінно усуває симптоми гіпотонії, зміцнює захисні сили організму. Взимку в раціоні повинен бути присутнім родзинки. Він містить величезну кількість корисних кислот і має антиоксидантну дію. Ізюм ефективно бореться з проявами низького тиску і сприяє його нормалізації. Однак слід пам’ятати, що добова доза цього сухофрукта не повинна перевищувати 80 г.Людям з виразкою шлунка родзинки протипоказаний.

Фрукти, що підвищують тиск

Груша

Фруктом, що підвищує артеріальний тиск, є груша. Вона володіє не тільки чудовим смаком, але і має сечогінну дію, сприяючи виведенню з організму шкідливих речовин. Груша є джерелом вітамінів і мінералів, які нормалізують роботу серця і судин, а завдяки глутатіону вирівнюється тиск. Цей фрукт рекомендований як профілактичний засіб людям, у яких існує реальна загроза інсульту. Важливо пам’ятати, що» ефективні ” тільки ті груші, які повністю дозріли. Фахівці стверджують, що для досягнення хорошого результату є їх потрібно вранці на голодний шлунок, запиваючи склянкою теплою кип’яченою водою.

Фінік

Кілька фініків допомагають швидко прийти в себе після нападу гіпотонії. Їх можна вживати в їжу як солодкий десерт або в складі страви. Цей екзотичний фрукт містить багато корисних солей, мінералів, амінокислот, сахарози. Він допомагає швидко насититися і надовго позбутися від почуття голоду, набратися сил і енергією.

Фрукти, що підвищують тиск

Курага

Один з головних «плюсів» кураги – доступність в будь-який час року і прийнятна ціна. До її складу входять різні амінокислоти і мінерали (наприклад, калій, залізо). Вона обов’язково повинна бути в меню людей, у яких низький тиск – хронічний стан, що виявляється у вигляді плавних змін.

Серед інших фруктів, що підвищують тиск, варто відзначити:

  • гранат;
  • абрикос;
  • інжир;
  • чорнослив;
  • біла або синя слива;
  • манго;
  • банан;
  • цукрове яблуко;
  • авокадо;
  • ківі;
  • апельсин;
  • грейпфрут;
  • диня;
  • айва;
  • лайм.

Корисні рекомендації

  • Віддавайте перевагу фруктам, які не тільки підвищують тиск, але і містять клітковину і калій, що поліпшують роботу серця і кровоносних судин кровоносної;
  • Відрегулюйте режим дня, перегляньте раціон. Намагайтеся не перевтомлюватися і висипатися, а з меню виключити жирну їжу і солодощі;
  • Взимку, коли свіжі фрукти знайти важко, їжте сухофрукти і пийте морси, соки, нектари.
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Previous post Дієта на морозиві
    Next post Глутамат натрію: шкода і користь