Американські вчені довели, що дієта, що містить в своєму складі велику кількість жиру, підвищує шанси захворіти на рак.
Ступінь ризику розвитку онкології багато в чому залежить від того, якої дієти дотримується людина, впевнені представники Гарвардської медичної школи.
Провівши спільні дослідження зі своїми колегами з Массачусетського технологічного інституту, вчені встановили ступінь впливу жирної їжі на здоров’я людини.
Чим частіше на столі з’являється їжа, багата жиром, тим вище шанси розвитку онкології, твердять американські вчені.
За підсумками дослідження в журналі Cell Stem Cell був опублікований повний звіт.
Згідно з опублікованими даними, часте вживання жирів руйнує зв’язок між клітинами кишечника і імунною системою.
Цей зв’язок проводить моніторинг стану організму на предмет наявності в ньому злоякісних утворень.
Іншими словами, чим більше їжі, збагаченої жирами, вживає людина, тим менше шансів на те, що організм зуміє вчасно виявити шкідливу клітину.
В такому випадку злоякісне утворення продовжує жити і розвиватися в організмі, заявляють експерти.