Груша багата вітамінами і корисними речовинами, але людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту необхідно відмовитися від фрукта.

Справа в тому, що клітковина подразнює слизову оболонку кишечника і підсилює перистальтику. Про це передплатникам свого мікроблогу розповіла лікар-дієтолог Світлана Фус.

У своїй публікації медик підкреслила, що великий вміст фруктози в грушах може викликати підвищене газоутворення.

Тим людям, які намагаються позбутися від зайвих кілограмів, теж варто обмежити себе у вживанні цього продукту.

Диетолог рассказала, кому и почему нельзя есть груши

Цей фрукт може привести до набору ваги. Це також пов’язано з підвищеним вмістом фруктози і сорбітолу. Остання речовина робить продукт більш солодким.

У разі, якщо протипоказань немає, то фрукт точно принесе користь організму.

Як зазначила в блозі медик Фус, фрукт багатий вітамінами і корисними речовинами. Наприклад, вітаміном з, B, а також в груші є кремній, мідь, залізо, калій, фолієва кислота (В9), фенольні сполуки, а також дубильні речовини.

Однак більшість цих корисних вітамінів міститься саме в шкірці плоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Який бюджетний напій дозволить очистити організм від токсинів: думка експертів
Next post Названий овоч, сік якого здатний знизити тиск