Груша багата вітамінами і корисними речовинами, але людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту необхідно відмовитися від фрукта.
Справа в тому, що клітковина подразнює слизову оболонку кишечника і підсилює перистальтику. Про це передплатникам свого мікроблогу розповіла лікар-дієтолог Світлана Фус.
У своїй публікації медик підкреслила, що великий вміст фруктози в грушах може викликати підвищене газоутворення.
Тим людям, які намагаються позбутися від зайвих кілограмів, теж варто обмежити себе у вживанні цього продукту.
Цей фрукт може привести до набору ваги. Це також пов’язано з підвищеним вмістом фруктози і сорбітолу. Остання речовина робить продукт більш солодким.
У разі, якщо протипоказань немає, то фрукт точно принесе користь організму.
Як зазначила в блозі медик Фус, фрукт багатий вітамінами і корисними речовинами. Наприклад, вітаміном з, B, а також в груші є кремній, мідь, залізо, калій, фолієва кислота (В9), фенольні сполуки, а також дубильні речовини.
Однак більшість цих корисних вітамінів міститься саме в шкірці плоду.