Зелений чай-корисний і тонізуючий напій. Він вважається хорошим антиоксидантом.
Також продукт багатий вітамінами групи в, кофеїном, таніном. Він відмінно очищає організм. Однак надмірне вживання напою несе в собі ряд ризиків. Про це заявила дієтолог Світлана Фурс.
Медик у своєму мікроблозі пояснила, кому слід обмежити кількість випитого чаю.
Як зазначила лікар, вагітним необхідно бути акуратними з цим напоєм, не варто робити його міцним, оскільки зелений чай містить кофеїн і не дає організму правильно засвоїти фолієву кислоту.
Фурс сказала, що при глаукомі і гіпертонії слід відмовитися від цього гарячого напою.
Як зазначила фахівець, танін, який міститься в чаї, може викликати подразнення слизової оболонки. Це означає, що пацієнтам з виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки цей напій теж протипоказаний.
Запивати їжу теж не рекомендується цим чаєм. Речовини, які в ньому містяться, будуть заважати засвоєнню корисних речовин і вітамінів, які людина отримує з продуктів харчування.
Слід брати чашку чаю всього через годину після прийому їжі.