На мій погляд чисте харчування це одна з кращих існуючих на сьогоднішній день програм харчування. Під чистим харчуванням мається на увазі…
На мій погляд чисте харчування це одна з кращих існуючих на сьогоднішній день програм харчування. Під чистим харчуванням мається на увазі включення в раціон харчування цільних продуктів, які не піддавалися виробничій обробці.
Для більш точного розуміння розберемо найважливіші характеристики чистого харчування:
1. Використовуємо тільки цільні білкові продукти (грудку індички, телячу вирізку, стейки червоної і білої риби) замість магазинних напівфабрикатів (котлети, нагетси) або консервів.
2. Використовуємо тільки цільні крупи (полбу, гречку, кіноа, дикий рис). Від манки, кус-куса, білого борошна бажано відмовитися.
3. Використовуємо в якості заправки для салатів тільки якісні нерафіновані рослинні масла. Не варто обмежуватися оливковою. Можна використовувати лляне, кунжутне, конопляне та ін. масла.
4. Обов’язкова відмова від сахарози і магазинних продуктів, що містять прихований цукор (цукерки, печива, кетчуп, випічка).
5. Обов’язкова відмова від барвників, ароматизаторів, і інших «покращувачів».
6. Використання щадних способів приготування їжі-запікати, відварювати, готувати на пару, тушкувати. Класичну жарку на маслі варто обмежити. Овочі готуємо до стану al dente (при відсутності захворювань шлунково-кишкового тракту).
7. І нарешті, принципово важливо це готувати їжу самостійно і збирати контейнери на день, якщо ви харчуєтеся поза домом.
Таким чином використання в харчуванні натуральних продуктів є основою чистого харчування.