За останніми даними ВООЗ, хвороби серцево-судинної системи очолюють топ-10 причин смертності серед населення розвинених країн.
За останніми даними ВООЗ, хвороби серцево-судинної системи очолюють топ-10 причин смертності серед населення розвинених країн. Що, втім, зовсім не дивно для людей, чия професія пов’язана з охороною здоров’я.
Причиною інфарктів і інсультів є попередній їм атеросклероз.
“Атеросклероз “в перекладі з давньогрецької означає” кашкоподібне ущільнення “(від” athere “- каша і” sclerosis ” – ущільнення). Хвороба проявляється звуженням просвіту судин через відкладення на внутрішній поверхні їх стінок. Ці відкладення називаються бляшками і складаються з щільної сполучної тканини і кашкоподібної ліпідної маси в центрі. Що сумно, формуватися хвороба починає ще в дитинстві, проте до певного часу може протікати абсолютно безсимптомно.
Багато вчених пов’язують захворювання судин з харчуванням. І хоча, однозначно стверджувати поки не можна, лікарі сходяться на тому, що харчування може грати ключову роль в питаннях профілактики атеросклерозу.
Виходячи з чого, ось кілька рекомендацій:
Такі нескладні дії можуть позбутися від необхідності лікування не тільки атеросклерозу, але і послужать профілактикою діабету, порушень в роботі шлунково-кишкового тракту, Альцгеймера і багатьох інших сучасних хвороб.