Як правильно готувати страви з риби

Для здоров’я та гарного самопочуття раціон кожної людини має складатись з корисних продуктів. Саме такими і є рибні страви, адже вони містять велику кількість білка, необхідні нам вітаміни та мікроелементи; входять до різних дієт. Також рибу вживає більшість тих людей, які відмовились від м’яса.

Риба чи м’ясо?

Пропонуємо декілька загальновідомих аргументів, чому краще обирати рибну страву, ніж м’ясну.

  • Наукові факти та дослідження доводять, що риба набагато корисніша ніж свинина, яловичина та навіть птиця. М’ясо риби краще перетравлюється й добре засвоюється організмом людини.
  • Цей продукт у своєму складі містить унікальний вид жирних кислот, який надзвичайно корисний для здоров’я.
  • В рибі зосереджено набагато більше йоду, фтору, селену та фосфору, ніж в інших продуктах.
  • В рибних стравах є всі необхідні корисні речовини для нормального функціонування нервової системи та підтримки здорового обміну речовин.

Отже, для підтримки здорового способу життя, необхідно обов’язково вживати більше такого продукту.

Техніки приготування та підготовка

Способів приготування рибних став існує багато.

  • Смаження на сковороді
  • Запікання в духовці
  • Готування на грилі або мангалі
  • Використання мультиварки та пароварки

Будь-яким чином можна приготувати смачну, поживну та соковиту страву, якщо дотримуватись деяких норм та правил.

  1. Заморожену рибу потрібно правильно розморозити. Якщо ви вирішили провести розморожування в воді, то вона повинна бути холодною. Ні в якому разі не можна залишати рибку в теплій або гарячій воді. Перекладіть тушку або філе в пакет, випустіть з нього повітря та максимально щільно зав’яжіть або закрийте. Пакетик з рибою опустіть в воду. Якщо риба велика, водичку треба буде змінити декілька разів.
  2. Дуже важливо рибу якісно почистити від луски, наявного слизу, видалити зябра, всі плавники та, якщо того вимагає рецепт, кістки. Від цього залежить якість страви та безпосередньо здоров’я людини.
  3. Деякі види мають неприємний аромат, якого треба позбутися. Якщо в черевці є темна плівка, її потрібно видалити. Лавровий лист та чорний перець відмінно прибирають запах, надаючи приємних смакових відтінків. Також з цією задачею добре справляється лимон.
Смажена риба: корисні поради

Смажена риба: корисні поради

Коли тушка, стейки або філе пройшли всі процеси підготовки, можна починати готувати. Щоб не зіпсувати страву й зробити її максимально смачною, потрібно враховувати деякі поради:

  • Рибу маленького розміру можна обсмажувати цілою, а ось великі тушки потрібно порізати на однакові шматки.
  • Перед тим, як смажити, головний продукт обов’язково посоліть, тоді рибка не буде розпадатись на сковороді.
  • Якщо готуєте морську рибу, полийте її невеликою кількістю винного оцту або соком лимона.
  • Щоб рибне м’ясо тримало форму та було апетитного золотавого кольору, використайте муку для панірування.

З чим подавати

Неодмінно приготуйте гарнір. Це може бути пюре з картоплі, овочі, листковий салат, гриби, бобові, спаржа. Якщо ви перетримали рибу й вона вийшла сухою, цю ситуацію виправить соус.

Ці корисні поради неодмінно допоможуть приготувати найсмачніші домашні страви з риби. Нехай не тільки чудовий смак приносить вам задоволення, а й сам процес приготування!

Previous post Холестерин та його фракції
Next post Что лечит врач-иммунолог?