В кінці липня далеко не всі кавуни на прилавках можуть похвалитися своєю стиглістю.
Багато фруктів і ягоди в цей час ще тільки дозрівають, а в магазини потрапляють ті, що дозріли за допомогою хімії.
Крім того, нітрати є і в незрілих кавунах, так як їх ними удобрюють. Якщо зірвати кавун недозрілі, в його кірці будуть нітрати.
Експерти Роскачества рекомендують купувати не імпортні, а» свої ” кавуни біля полів.
В такому випадку менше шансів, що ви виявите білу м’якоть, коли розріжете кавун будинку.
Стиглий кавун без нітратів можна розпізнати по кірці – вона повинна бути матовою, яскравою з чіткими смугами.
Про стиглості ягоди свідчить і земляне пляма-місце, на якому він лежав на землі.
Воно повинно бути яскраво-жовтого кольору. Розпізнати стиглий кавун можна і по звуку, який він видає при стукоті – він повинен бути гучним, що нагадує вібрацію.
Роскачество також застерігає купувати розрізаний кавун або з ушкодженнями поверхні.
Не варто просити надрізати кавун-поки ви донесете такий кавун до будинку, через тріщини в нього можуть потрапити мікроорганізми, які можуть викликати отруєння.