В кінці липня далеко не всі кавуни на прилавках можуть похвалитися своєю стиглістю.

Багато фруктів і ягоди в цей час ще тільки дозрівають, а в магазини потрапляють ті, що дозріли за допомогою хімії.

Крім того, нітрати є і в незрілих кавунах, так як їх ними удобрюють. Якщо зірвати кавун недозрілі, в його кірці будуть нітрати. 

Експерти Роскачества рекомендують купувати не імпортні, а» свої ” кавуни біля полів. 

Эксперты рассказали, как выбрать спелый арбуз без нитратов

В такому випадку менше шансів, що ви виявите білу м’якоть, коли розріжете кавун будинку. 

Стиглий кавун без нітратів можна розпізнати по кірці – вона повинна бути матовою, яскравою з чіткими смугами.

Про стиглості ягоди свідчить і земляне пляма-місце, на якому він лежав на землі. 

Воно повинно бути яскраво-жовтого кольору. Розпізнати стиглий кавун можна і по звуку, який він видає при стукоті – він повинен бути гучним, що нагадує вібрацію.

Роскачество також застерігає купувати розрізаний кавун або з ушкодженнями поверхні. 

Не варто просити надрізати кавун-поки ви донесете такий кавун до будинку, через тріщини в нього можуть потрапити мікроорганізми, які можуть викликати отруєння. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Які 5 простих секретів допоможуть збільшити тривалість життя: поради медиків
Next post Вчені розповіли, чим небезпечний для здоров’я частий перегляд телевізора