Американські вчені прийшли до висновку, що в деяких випадках вживання кави може прискорити розвиток онкології.
Але в той же час з’ясувалося, що перешкодити розвитку таких наслідків дуже просто. Справа в тому, що підвищити ризик розвитку онкології може тільки гарячу каву.
До таких висновків вчені прийшли в ході тривалих досліджень і спостережень за учасниками експерименту.
Робота тривала протягом 10 років серед 50 тисяч осіб, вік яких коливався від 45 до 75 років.
При цьому спростувати користь вживання кави для організму не вдалося.
Виявилося, що негативні властивості напою проявляються тільки при вживанні його в гарячому вигляді.
Згідно з результатами дослідження, оприлюднених представниками Американського онкологічного співтовариства, ризик розвитку раку стравоходу підвищується на 90% при вживанні гарячої кави.
Критичною температурою, небезпечною для здоров’я при вживанні кави, вчені назвали позначку понад 60 градусів Цельсія.
Однак якщо дати напою охолонути або додати в нього холодне молоко або вершки, то загрозу можна мінімізувати.