Експерти розповіли, що являє собою правильне харчування у пацієнтів, які перехворіли коронавірусом COVID-19.
Як мінімум слід пам’ятати про калорійність страв, різноманітності раціону харчування і дотриманні режиму харчування. В ідеалі дієту вибирати разом з лікарем.
Але найголовнішим для будь-якої дієти є збалансоване харчування, яке дозволяє отримувати всі необхідні для нормальної роботи організму вітаміни і мікроелементи.
Для осіб, які відновлюються після нової коронавірусної інфекції, калорійність раціону може становити до 20-30 кілокалорій на 1 кілограм маси тіла на добу з урахуванням тяжкості стану і початкової маси тіла, – цитує Радіо Sputnik слова лікаря-ендокринолога Юргіта Вараєва.
Експерт радить віддавати перевагу “стравам з високою енергетичною щільністю”.
Обов’язково в раціоні повинні бути присутніми молоко і кисломолочна продукція, йогурт і сир, риба і яйця, птиця і м’ясо.
При цьому під м’ясом не слід розглядати ковбасні вироби і сосиски. Слід включити в раціон боби, квасоля і сою.
Різноманітність в дієті дозволяє отримати максимум поживних речовин. Але максимум уваги потрібно приділяти сезонним фруктам і овочам.
Важливо, щоб в день у людини було до трьох основних прийомів їжі. Допускається від 1 до 3 перекусів, констатував лікар.