Запалення-це захисна реакція нашого організму від різних інфекцій, травм і деяких захворювань.

Основи протизапальної дієти

Запалення-це захисна реакція нашого організму від різних інфекцій, травм і деяких захворювань.

Як відомо запалення може бути гострим і хронічним. Класичні ознаки гострого запалення включають почервоніння, біль, набряк, підвищення температури, а також порушення функції. Хронічне запалення може тривати довго – тижні, місяці або роки і може призвести до різних проблем зі здоров’ям. Хронічне запалення часто протікає без будь-яких проявів і скарг і поступово призводить до порушення функцій різних органів і систем, в тому числі до порушення в роботі імунної системи.

Деякі фактори способу життя можуть сприяти запаленню, особливо коли вони відбуваються регулярно. Так одна з провідних причин розвитку хронічного запалення – порушення в харчуванні.

Так, деякі продукти відомі тим, що сприяють запаленню. До них відносяться:

  • Основи протизапальної дієтиНапої, що містять цукор: газована вода, різні соки.
  • Основи протизапальної дієти Рафіновані вуглеводи: білий хліб, макарони, кус-кус, манка.
  • Основи протизапальної дієти Десерти: печиво, цукерки, торт і морозиво.
  • Основи протизапальної дієти Оброблене м’ясо: хот-доги, ковбаси, ковбаси тощо.
  • Основи протизапальної дієти Рафіновані олії, такі як: соняшникова, соєва та кукурудзяна олія.
  • Основи протизапальної дієти Транс-жири: маргарин, вироби з додаванням пальмової олії, замінників молочного жиру, гідрогенізованих жирів
  • Основи протизапальної дієти Алкоголь: надмірне споживання алкоголю.

Крім того, до продуктів, що стимулюють патологічну стимуляцію імунітету відносяться:

  • Основи протизапальної дієти Хімічні добавки-консерванти, емульгатори, барвники, поліпшувачі смаку.
  • Основи протизапальної дієти Злакові культури, що містять глютен, наприклад жито, ячмінь, пшениця. Також продукти, в які можуть містити глютен – магазинні соуси, м’ясні продукти і напівфабрикати, пиво.
  • Основи протизапальної дієти М’ясо, риба вирощені на комбікормах.
  • Основи протизапальної дієти Арахіс.

 

До продуктів, які бажано включити в свій раціон харчування відносяться:

  • Овочі: брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста тощо.
  • Фрукти: невелика кількість низкогликемических фруктів, ягід, наприклад, чорниця, лохина, агрус.
  • Авокадо
  • Ненасичені жирні кислоти: оливкова, лляна, конопляна олії.
  • Жирна риба: палтус, горбуша, кижуч.
  • Горіхи: мигдаль, волоські горіхи, фундук та інші
  • Зелений чай.
  • Червоне вино: до 140 мл сухого червоного вина на день для жінок і 280 мл на день для чоловіків.
  • М’ясо тварин вільного вигулу

Крім правильно складеного раціону харчування, стимулювати протизапальну дію може риб’ячий жир і куркумін.

Виключення продуктів, які можуть привести до запалення допоможе вам:

  • Знизити прояви аутоімунних захворювань.
  • Знизити ризик ожиріння, і атеросклерозу.
  • Знизити маркери запалення в крові.
  • Поліпшити стан шкіри
  • Забезпечити вас енергією і поліпшити настрій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Найбільш поширені ознаки непереносимості глютену
Next post Безглютенова дієта. Огляд напрямку