Лікар-онколог Іван Карасьов у своєму Instagram назвав продукти, які стали причиною розвитку онкології у померлих від цього захворювання пацієнтів.

Медик послався на дослідження вчених Американського Інституту онкології Дана-Фарбер. 

Аналізи ДНК понад 900 пацієнтів з колоректальним раком виявили алкілуючі мутаційні сигнатури в клітинах товстої кишки.

Ці пошкодження викликає надмірне вживання червоного м’яса.

Онколог назвал любимую еду умерших от рака кишечника пациентов

При цьому курка або риба такі пошкодження викликати не можуть.

На розвиток таких пошкоджень в товстій кишці не впливають і інші продукти або напої, в тому числі алкоголь.

Ризик смерті при колоректальному раку високий-47% серед пацієнтів з найбільш високими рівнями ушкоджень.

До причин розвитку онкології медик також відніс гостре фізичне та емоційне виснаження організму. 

Пацієнти онкодиспансерів найчастіше-це люди, які нехтували нічним сном, пропускали сніданок і налягали на шкідливу їжу.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Які продукти найнебезпечніші для серця
Next post Як харчуватися правильно після 19